Ανυπόταχτη Κρήτη: Εκδηλώσεις για τους υδρογονάνθρακες σε Χανιά-Ηράκλειο

Με θέμα «Οι υδρογονάνθρακες δεν φέρνουν ευημερία αλλά πολέμους και περιβαλλοντική καταστροφή» ο συνδυασμός του Περιφερειακού συμβουλίου Κρήτης, «Ανυπόταχτη Κρήτη» διοργανώνει δύο ενημερωτικές εκδηλώσεις σε Χανιά και Ηράκλειο

Η εκδήλωση στα Χανιά θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 30/3 και ώρα 7μμ στο Εργατικό Κέντρο (Μ. Μπότσαρη 68).

Ομιλητές
Αλέξης Κούρτης, μέλος Πρωτοβουλίας Αθήνας ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων
Κώστας Βουρεκάς, Αρχιτέκτονας-Πολεοδόμος, υποψήφιος διδάκτωρ ΕΜΠ, μέλος ΔΣ ΣΑΔΑΣ –ΠΕΑ
Πιαγκαλάκης Γιώργος, Πολιτικός Μηχανικός, επικεφαλής Ανυπόταχτης Κρήτης

Η εκδήλωση στο Ηράκλειο θα γίνει την Κυριακή 31/3 και ώρα 6:30μμ στον χώρο «Φυλλοσοφίες» (Πλ. Λιονταριών 33)
Ομιλητές:
Κώστας Βουρεκάς, Αρχιτέκτονας-Πολεοδόμος, υποψήφιος διδάκτωρ ΕΜΠ, μέλος ΔΣ ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ
Γιώργος Πιαγκαλάκης, Πολιτικός Μηχανικός, μέλος επικεφαλής Ανυπότακτης Κρήτης

Σε ανακοίνωση της «Ανυπόταχτης Κρήτης» αναφέρονται τα εξής:

Πάνε λίγες μέρες από την ανακοίνωση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, ότι άμεσα θα ολοκληρωθούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την έναρξη εργασιών εξόρυξης σε δύο μεγάλα «οικόπεδα» δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης. Οι εταιρείες που θα παραχωρηθούν τα οικόπεδα αυτά και ο πλούτος που ενδεχομένως κρύβουν είναι οι ενεργειακοί κολοσσοί Exxon Μobil και Τotal από κοινού με τα ιδιωτικοποιημένα ΕΛΠΕ. Παράλληλα, η εξόρυξη φυσικού αερίου ανοικτά της Κύπρου όλο και πλησιάζει, ενώ προχωράει και το κολοσσιαίο έργο του αγωγού EastMed για τη μεταφορά του φυσικού αερίου της Κύπρου και του Ισραήλ στην Ευρώπη μέσω της Κρήτης. Ήδη από τον Δεκέμβρη του ‘18 υπάρχει τριμερής συμφωνία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, η οποία επικυρώθηκε με νέα συνάντηση πριν μερικές μέρες στα Ιεροσόλυμα παρουσία μάλιστα και του υπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ!

Οι εξελίξεις αυτές θέτουν κι επίσημα την Ελλάδα -και την Κρήτη ιδιαίτερα- υπό την απειλή του πολέμου και της περιβαλλοντικής καταστροφής. Η δημιουργία του πολεμικού άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου με τις ευλογίες τω ΗΠΑ πριν μερικά χρόνια μόνο τυχαία δεν ήταν. Τη στιγμή που, η καπιταλιστική κρίση δεν αφήνει περιθώρια για «ειρηνική μοιρασιά», οι ίδιοι οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ-ΕΕ δηλώνουν ξεκάθαρα ότι η εξόρυξη και μεταφορά του φυσικού αερίου της Αν. Μεσογείου δεν γίνεται λόγω πραγματικής ενεργειακής ανάγκης, αλλά για την απεξάρτηση της ΕΕ από το φυσικό αέριο της Ρωσίας.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail