Αυτός είναι ο δρόμος σκοτώστρα των Χανίων – Δεκάδες εικονοστάσια από θανατηφόρα τροχαία | Photos

Μία τραγική κατάσταση και μία θλιβερή πραγματικότητα αποτυπώνει με τον φωτογραφικό του φακό ο Γιάννης Λιονάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Κρήτης.

Ο λόγος για την λεωφόρο Σούδας στην οποία έχουν γίνει εκατοντάδες τροχαία ατυχήματα, πολλά από αυτά θανατηφόρα. Άλλωστε τα δεκάδες εικονοστάσια στη μνήμη των θυμάτων, που βρίσκονται κατά μήκος του δρόμου, μας το θυμίζουν αλλά μάλλον χωρίς αποτέλεσμα…

Όπως χαρακτηριστικά γράφει ο κ. Λιονάκης:

“3.900 μέτρα, ΓΕΜΑΤΑ ΠΙΚΡΑ! ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΣΟΥΔΑΣ. Αυτή είναι η εικόνα του Σουδιανού δρόμου ..

Ταχύτητες αυτοκινητοδρόμου,όρια ταχύτητας ανύπαρκτα ,χιλιάδες(!!)παραβιάσεις,(χωρίς να φταίει ο πολίτης,αφού δεν του παρέχεται άλλη δυνατότητα,του ΚΟΚ καθημερινά και δεν «ανοίγει μύτη»..

Επαναδιατυπώνω τις προ ημερών προτάσεις μου,που θεωρώ πως είναι περισσότερο επίκαιρες και αναγκαίες,με ότι ακόμη μια μελέτη Οδικής Ασφάλειας θα επέβαλε..
«Αύριο κιόλας οριοθετήσετε σαν μέγιστη ταχύτητα τα 40 km/h,

-Αύριο κιόλας τοποθετήστε πλευρικές μπάρες στις άκρες του δρόμου,και καλύψτε έτσι την επικινδυνότητα των λευκών.

-Αύριο κιόλας τοποθετήστε πασσαλάκια σε όλο το μήκος του δρόμου ούτως ώστε να απαγορευτούν και να εμποδιστούν τα προσπεράσματα και οι αναστροφές.

-Αύριο κιόλας φτιάξτε στην είσοδο της Σούδας εκεί που διασταυρωνόμαστε για την ΕΟ και την Ακρωτηρίου για το Αεροδρόμιο, κυκλικό κόμβο,όπου θα γίνεται νόμιμα η ανάστροφη όσων θέλουν να ακολουθήσουν αντίστροφη πορεία.

-Αύριο κιόλας κυκλικό κόμβο έξω από το ύψος του Μαίχ για να δοθεί και εκεί ίδια δυνατότητα,αλλά και για να έχουμε ανάσχεση της ταχύτητας.

Τοποθετείστε κάμερες ελέγχου κυκλοφορίας.Είναι περισσότερο αναγκαίες από πολλά σημεία της ΕΟ.»

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail