“Διώχνει” τα λεωφορεία από την Αγορά ο Σημανδηράκης – Με το “καλημέρα” οι παρεμβάσεις για το κυκλοφοριακό | Photos

Παρεμβάσεις με το «καλημέρα» από τη νέα δημοτική αρχή του δήμου Χανίων. Και μάλιστα παρεμβάσεις που θα έχουν άμεση επίδραση στην καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών της πόλης.

Όπως φαίνεται από τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις μπαίνει τέλος από σήμερα κιόλας στην δυνατότητα που είχαν λεωφορεία, τόσο τουριστικά όσο και του αστικού ΚΤΕΛ να σταθμεύουν στο γνωστό σημείο της πλατείας Σοφοκλή Βενιζέλου απέναντι από το ΕΒΕΧ.

Πρωί – πρωί, συνεργείο του δήμου Χανίων, παρουσία του δημάρχου κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη, και αντιδημάρχων τοποθέτησε σε πρώτη φάση κολονάκια για την απαγόρευση της στάσης αλλά και της στάθμευσης κυρίως και άμεσα θα πραγματοποιηθεί επέκταση του υπάρχοντος πεζοδρομίου ενώ παράλληλα θα δημιουργηθούν και θέσεις στάθμευσης δικύκλων.

Στόχος, όπως είπε στο zarpanews.gr ο δήμαρχος Χανίων είναι να αποσυμφορηθεί το κέντρο της πόλης από την ύπαρξη και παρουσία λεωφορείων στο συγκεκριμένο σημείο, καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα όπως άλλωστε όλοι είχαν διαπιστώσει η κατάσταση στο συγκεκριμένο σημείο σε αρκετές περιπτώσεις με την παρουσία ακόμα και δύο αλλά και τριών λεωφορείων ταυτόχρονα προκαλούσε κυκλοφοριακή ασφυξία.

Παράλληλα ο κ. Σημανδηράκης τόνισε πως ανάλογες παρεμβάσεις σε σημεία των Χανίων θα συνεχιστούν, ενώ σημείωσε πως από τις πρώτες κιόλας μέρες αρχίζει να υλοποιείται η υπόσχεση της νέας δημοτικής αρχής σε οτι αφορά τους δημόσιους χώρους της πόλης.

Επίσης ξεκινάει και και ο καθαρισμός πεζοδρομίων με ειδικό μηχάνημα.

Δείτε τι αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Χανίων:

“Με απόφαση του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, καταργήθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου η θέση στάσης των αστικών λεωφορείων και κλείστηκε η εσοχή επιβίβασης – αποβίβασης επιβατών τουριστικών λεωφορείων, πλησίον της Δημοτικής Αγοράς (απέναντι από το κτίριο του Ε.Β.Ε.Χ.). Η εν λόγω εσοχή καταργήθηκε με την προσωρινή τοποθέτηση ελαστικών κολωνακίων, για την αποτροπή της παράνομης και ανεξέλεγκτης στάθμευσης μεγάλου αριθμού τουριστικών λεωφορείων, που προκαλούσε κυκλοφοριακό πρόβλημα στο συγκεκριμένο σημείο.

Η παρέμβαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδιασμού οπού με την ολοκλήρωση του σε λίγους μήνες θα έχει απομακρύνθει το σύνολο των αφετηριών των λεωφορείων (αστικών, τουριστικών και ξενάγησης) γύρω από τη Δημοτική Αγορά, γεγονός που θα συμβάλλει στην βελτίωση της κυκλοφορίας, στην αύξηση της ασφάλειας των πεζών, καθώς και στην αισθητική αναβάθμιση της εικόνας του κέντρου των Χανίων.

Υπενθυμίζεται ότι θέσεις στάθμευσης-στάσης λεωφορείων προβλέπονται στη οδό Ν. Φωκά (έναντι του Ξενοδοχείου ΚΡΗΤΗ) και στην Ακτή Κανάρη. Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη, ανοιχτός διάλογος της Δημοτικής Αρχής με τους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων με σκοπό την εύρεση και άλλων γόνιμων σημείων για βραχυχρόνια στάθμευση. Την ίδια στιγμή και πάντα σε συνεννόηση με την Τροχαία, με συνεχείς και εντατικούς ελέγχους θα διασφαλιστεί η απρόσκοπτη πρόσβαση των τουριστικών λεωφορείων, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών της πόλης μας.

Τέλος, ο Δήμαρχος Χανίων δεσμεύτηκε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες ενέργειες στην ίδια κατεύθυνση, όπως είχε εξαγγείλει προεκλογικά. Τίποτα όμως δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα αν όλοι εμείς ως πολίτες δεν συνειδητοποιήσουμε ότι η προστασία και η διαφύλαξη του δημόσιου χώρου και η απρόσκοπτη πρόσβαση σε αυτόν, είναι υπόθεση και ευθύνη όλων μας.”

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail