Έξαλλοι οι κάτοικοι σε γειτονιές των Χανίων με τις μουσικές εκδηλώσεις που τραβάνε… μέχρι τα ξημερώματα

Δεκάδες είναι τα παράπονα που δέχεται τις τελευταίες ημέρες το zarpanews.gr, σχετικά με μουσικές εκδηλώσεις που, αν και έχουν σαν στόχο την ενίσχυση των πολιτιστικών συλλόγων και ομάδων και τη διασκέδαση του κόσμου, συχνά ξεπερνούν τα όρια των στοιχειωδών κανόνων κοινής ησυχίας.

Οι επιστολές και διάφορες τηλεφωνικές καταγγελίες στα γραφεία του site, δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος που δημιουργεί ταλαιπωρία στους περίοικους αυτών των περιοχών, συχνά χωρίς να μπορούν να κάνουν κάτι οι ίδιοι για να σταματήσει -τις πρώτες πρωινές ώρες πλέον- η φασαρία.

“Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο σε κατοικημένη περιοχή μιας πόλης όπως τα Χανιά και ειδικά όταν ξημερώνει για τους περισσότερους μια εργάσιμη ημέρα, να υποφέρουν μέχρι το πρωί εκατοντάδες οικογένειες με μικρά παιδιά από την φασαρία της μουσικής και τις κραυγές μεθυσμένων και όλα αυτά, υπό την ανοχή της αστυνομίας”, αναφέρει εξαγριωμένος κάτοικος της Νέας Χώρας μετά από πρόσφατο περιστατικό με κρητική μουσική εκδήλωση.

Έτερη κάτοικος ανέφερε στο zarpanews.gr πως παρά τις συνεχείς τηλεφωνικές κλήσεις προς το 100, κανείς δεν επιλήφθηκε της κατάστασης, με αποτέλεσμα να αναζητήσει η ίδια μετά τις 2 τα ξημερώματα τον διοργανωτή της μουσικής εκδήλωσης και να του ζητήσει να σταματήσει η δυνατή μουσική.

Είναι ενδεικτικό της κατάστασης που διαμορφώνεται, το πώς καμιά φορά εκδηλώσεις που γίνονται για καλό σκοπό και για τη διασκέδαση των πολιτών, ξεπερνούν τα όρια της ανοχής των κατοίκων που δεν ζητούν σε πολλές περιπτώσεις τίποτα παραπάνω από την τήρηση του επιτρεπόμενου ωραρίου διατάραξης της καινής ησυχίας.

Φυσικά κανείς δε θα πει “όχι”, στο να γίνονται τέτοιου είδους εκδηλώσεις που συμβάλουν σε πολλά επίπεδα. Ωστόσο, καλό θα είναι να μην ξεπερνάμε τα όρια της ανοχής-αντοχής του κοινωνικού συνόλου, ειδικά όταν μιλάμε για εργάσιμες ημέρες που δεν έχουν όλοι την ευχέρεια να ξαγρυπνήσουν και να πιουν λίγο παραπάνω – όσο και να το ήθελαν και οι ίδιοι.

zarpanews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail