Η απάντηση Βολουδάκη στις κατηγορίες Πολάκη για διορισμό της συζύγου του

Απάντηση στα όσα κατήγγειλε ο Παύλος Πολάκης στον Super Fm 89.6, στην εκπομπή του Δημήτρη Παππά, περί «διορισμού σε εταιρία του Δημοσίου συζύγου Χανιώτη βουλευτή» (δείτε ΕΔΩ) απέστειλε ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, Μανούσος Βολουδάκης.

Στην επιστολή του ο κ. Βολουδάκης, επιβεβαιώνει πως η «σύζυγος Χανιώτη βουλευτή που διορίστηκε» είναι η δική του, ωστόσο παραπέμπει και κάποιες “λεπτομέρειες” που -όπως ο ίδιος αναφέρει- ο κ. Πολάκης παρέλειψε, όπως ότι η σύζυγός του προσλήφθηκε στο δημόσιο με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το 2005.

Όπως αναφέρει μάλιστα ο βουλευτής, η σύζυγός του επελέγη από την παρούσα διοίκηση της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ Α.Ε.) ως νομική σύμβουλος, «λόγω (…) των προσόντων, της αποδεδειγμένης εμπειρίας και της αξιοσύνης της.», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

Η επιστολή του βουλευτή Χανίων της ΝΔ Μανούσου Βολουδάκη για το θέμα:

«Κατά τη διάρκεια της σημερινής ραδιοφωνικής σας εκπομπής, ο Παύλος Πολάκης επεχείρησε να ασκήσει πολιτική με υπονοούμενα.

Επειδή όμως στην πολιτική δε χωράνε μισόλογα, σας δηλώνω ότι στη δική μου σύζυγο αναφερόταν μιλώντας για “σύζυγο Χανιώτη βουλευτή” και όχι στη σύζυγο του Βασίλη Διγαλάκη.

Παρέλειψε όμως να αναφέρει μερικές “λεπτομέρειες”:

Η σύζυγός μου προσλήφθηκε στο δημόσιο με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το 2005, όταν ούτε καν τη γνώριζα.

Διαθέτει πτυχίο Νομικής από το ΑΠΘ, δυο μεταπτυχιακά από το Βέλγιο (Universite Libre de Bruxelles, Ιnstitute d’Etudes Europeennes), διδακτορικό από το ΑΠΘ και μιλά τρεις ξένες γλώσσες. Πέραν των τυπικών της προσόντων, διαθέτει μακρά επαγγελματική εμπειρία σε διάφορους τομείς δικαίου, μεταξύ των οποίων και στο δίκαιο των δημοσίων συμβάσεων.
Το αντικείμενο αυτό μάλιστα το έχει διδάξει σε σειρά σεμιναρίων για δημοσίους υπαλλήλους στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. (Επελέγη για το έργο αυτό επί των ημερών διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ).

Ως νομική σύμβουλος της ΕΤΑΔ Α.Ε., επελέγη από τη Διοίκηση της Εταιρείας λόγω ακριβώς αυτών των προσόντων, της αποδεδειγμένης εμπειρίας και της αξιοσύνης της. Να σημειώσω ότι η διαδικασία επιλογής, είναι ακριβώς η ίδια που ίσχυε επί ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα που καθιστά αξιοπερίεργη τη μομφή του κυρίου Πολάκη.

Να σημειώσω ακόμη ότι η σύζυγός μου από τη σημερινή θέση της έχει συνεργασθεί ανοιχτά και καθαρά με πλήθος φορέων από όλη την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων θεσμικών φορέων των Χανίων.

Υπάρχουν σήμερα γυναίκες – ας ενημερώσει σχετικά η Γραμματεία Ισότητας του ΣΥΡΙΖΑ τον κ.Πολάκη – που δεν εξαρτούν την επαγγελματική τους πορεία από το σύζυγό τους. Είμαι περήφανος που η σύζυγός μου είναι μία εξ αυτών».

Πηγή: zarpanews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail