Οι προτεραιότητες Καλογερή στην Αντιπεριφέρεια Χανίων: Πότε δίνεται στην κυκλοφορία η στρατιωτική γέφυρα στον Κερίτη | Photos

Μέσα στο ερχόμενο χρονικό διάστημα θα δοθεί στην κυκλοφορία η στρατιωτική γέφυρα που έχει τοποθετηθεί στον Κερίτη ποταμό και θα αποκαταστήσει την πρόσβαση στο σημείο.

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων, ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, στην μεσημεριανή ραδιοφωνική εκπομπή του Super FM 89.6, με τον Περικλή Κουκλάκη, αναφερόμενος στις προτεραιότητες της Αντιπεριφέρειας Χανίων με την ανάληψη των καθηκόντων.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Νίκος Καλογερής για το στρατιωτικό γεφύρωμα τύπου Bailey, που έχει τοποθετηθεί στον Αλικιανό πάνω από τον Κερίτη και που το τελευταίο διάστημα οι εργασίες για να δοθεί στην κυκλοφορία είχαν μείνει στον αέρα, τα προβλήματα με τους δύο δρόμους που θα οδηγούν στο σημείο λύθηκαν.

Έτσι, –ίσως και από την επόμενη εβδομάδα– ο δρόμος που θα περνάει μέσω της γέφυρας πάνω από τον ποταμό, θα δοθεί και επίσημα στην κυκλοφορία για να αντικαταστήσει την πρόχειρη διάβαση που χτίστηκε δίπλα στην κατεστραμμένη ιστορική γέφυρα και θα είναι εξαιρετικά επικίνδυνη η διέλευσή της, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες.

 

Κονδύλια για τον ΒΟΑΚ | Πότε θα αποκατασταθεί ο δρόμος στα Μεγάλα Χωράφια

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων αναφέρθηκε εκτενώς σε όλες τις εργασίες που πρέπει να “τρέξουν” το αμέσως επόμενο διάστημα και αφορούν κυρίως στα εκατοντάδες ρέματα που πρέπει να διευθετηθούν και γι’αυτά υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 6 εκατομμυρίων ευρώ.

Ωστόσο, τόνισε ότι τον απασχολεί ιδιαίτερα το θέμα της Εθνικής οδού που όπως είπε, αντιμετωπίζει σοβαρά θέματα στατικότητας, ιδίως στα πληγέντα κομμάτια στον Σταλό και το Καλάμι, όπου με την πρώτη βροχή υπάρχει κίνδυνος τα χώματα να “πνίξουν” και πάλι τον ΒΟΑΚ.

Μάλιστα, εξέφρασε την ανησυχία του στο γεγονός ότι οι πιστώσεις από το Υπουργείο Υποδομών δεν έχουν δοθεί ακόμα στον ανάδοχο εργολάβο με αποτέλεσμα να καθυστερούν σημαντικά οι παρεμβάσεις.

Παρόλαυτά, τόνισε ότι το κομμάτι του εθνικού δικτύου που είχε καταρρεύσει στα Μεγάλα Χωράφια -όπου η κυκλοφορία τους τελευταίους μήνες γίνεται με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σχεδόν στο ένα ρεύμα-, έχει αποκατασταθεί πλήρως και ο εργολάβος είναι έτοιμος να το παραδώσει, αφότου γίνουν κάποιες μικρο-εργασίες για να δοθεί επίσημα και με ασφάλεια πίσω στην κυκλοφορία.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail