Πανελλήνιες 2019: Πως έγραψαν οι Χανιώτες μαθητές στη Νεοελληνική Γλώσσα | Οι λύσεις από το «Μεθοδικό»

Ιδιαίτερα θετικό είναι το κλίμα μετά το πρώτο μάθημα των πανελληνίων εξετάσεων, αφού τα θέματα ήταν αρκετά βατά, με τους μαθητές του φροντιστηρίου «Μεθοδικό» να είναι αισιόδοξοι για μια καλή βαθμολογία στην Νεοελληνική Γλώσσα.

Δεν θα χαρακτήριζε δύσκολα τα θέματα η φιλόλογος του φροντιστηρίου, ωστόσο σίγουρα τα θεωρεί απαιτητικά:

«Γενικά τα θέματα ήταν βατά, για διαβασμένους όμως. Υπήρχαν δυσκολίες για τα παιδιά στις ασκήσεις, ειδικά για τους θετικούς, όπως η υποτακτική, η προφορικότητα στο ύφος κλπ. Το κείμενο ήταν αρκετά στρωτό για περίληψη, γιατί ήταν καλά δομημένο.

Ήταν μέσα στα διδαγμένα κείμενα και θέματα της Γ’ Λυκείου. Υπήρχε προετοιμασία σίγουρα, υπήρχαν και σημεία, ωστόσο, που είναι μόνο για σωστά διαβασμένα παιδιά, αφού καλύφθηκε και όλη η ύλη με όσα ζητήθηκαν.

Μπήκαν πολλά υποερωτήματα από όλη την θεωρία.»

«Έγραψα αρκετά καλά, ο υποτακτικός λόγος ήταν αυτό που με δυσκόλεψε.». «Βατά ήταν τα θέματα, χωρίς να υπάρχει κάτι περίεργο.» σχολίασαν ο Κώστας και ο Αντώνης, που επισκέφθηκαν το φροντιστήριο για να έχουν μια πιο καθαρή εικόνα για το πως έγραψαν, συζητώντας με την φιλόλογό τους.

Αυτό που επισήμανε ο εκ των ιδιοκτητών, Γρηγόρης Σινάνης, ήταν οτι πρόκειται για πολύ ωραίο θέμα, αφού σε κάνει να… προβληματιστείς για την ψήφο σου, επίκαιρο από την στιγμή που οι υποψήφιοι για τις φετινές πανελλαδικές ψήφισαν και θα ξαναψηφίσουν σε μερικές ημέρες.

Αναλυτικά οι λύσεις:

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail