Τέλος το “σπαστό”… Αλλάζει από Δευτέρα το ωράριο των καταστημάτων στα Χανιά, με απόφαση Εμπορικού συλλόγου

Αλλαγές στις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων στα Χανιά, φέρνει η απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων μετά από έρευνα που πραγματοποίησε στα μέλη του και αφορούσε στο ωράριο για τους χειμερινούς μήνες.

Την απόφαση ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, Γιώργος Τοπολιανάκης, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε και αφορούσε στην προσπάθεια, ουσιαστικά, να διακοπεί το “σπαστό” ωράριο τον χειμώνα, ως αποτέλεσμα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε στις τοπικές επιχειρήσεις-μέλη.

Το νέο προτεινόμενο ωράριο που θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από την ερχόμενη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου, θα διεξάγεται ως εξής:

Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 10:00-14:30
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 10:00-19:00
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Τοπολιανάκης, το νέο προτεινόμενο ωράριο θα εφαρμοστεί πιλοτικά για τους πρώτους τρεις μήνες του 2020, ήτοι μέχρι και τον Μάρτη, ενώ από Απρίλη το ωράριο θα επανέλθει στις καθιερωμένες καλοκαιρινές ώρες.

Τόνισε βέβαια πως “είναι δύσκολο να επιβάλεις αλλαγές σε ένα σύστημα που τηρείται εδώ και 40 χρόνια, αλλά είμαστε διατεθειμένοι να το προσπαθήσουμε γιατί θεωρούμε ότι είναι για το όφελος και των καταστημάτων και των καταναλωτών”, προλαβαίνοντας έτσι και τις όποιες αντιδράσεις προκύψουν από το νέο -δοκιμαστικό- μέτρο.

Δεν παρέλειψε να επισημάνει βέβαια ότι έχουν υπάρξει αλλαγές με την είσοδο των πολυεθνικών αλλά και των διαδικτυακών αγορών και οι επιχειρήσεις θα πρέπει να προσαρμοστούν σε αυτές.

“Αυτό που προσπαθούμε είναι να αποσπάσουμε τις πιο παραγωγικές ώρες της μέρας, όχι να προσθέσουμε επιπλέον ώρες στο πρόγραμμα. Αυτό θέλουμε να περάσουμε και στις πολυεθνικές εταιρίες, που βλέπουμε στο εξωτερικό να συμμορφώνονται με τα ωράριο που ακολουθούνται και θα τις αναγκάσουμε με να περιορίσουν το δικό τους συνεχές ωράριο (9:00-21:00)”, τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΕΣΧ.

Μάλιστα ο κ. Τοπολιανάκης, τόνισε ότι το συγκεκριμένο ωράριο είναι προτεινόμενο και σίγουρα δεν αφορά επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται με συγκεκριμένο τρόπο εργασίας και ξεχωριστά ωράρια (π.χ. καφεκοπτεία, φούρνοι, οικοδομικά υλικά κα.)

Όσον αφορά στην έρευνα που πραγματοποίησε ο Εμπορικός Σύλλογος το προηγούμενο διάστημα, το δείγμα αφορά σε 240 περίπου επιχειρήσεις, με ερωτήσεις για το ωράριο εργασίας και κατά πόσο συμφωνούν ή όχι στο “σπαστό” ή το συνεχές.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας:

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail