Βασίλης Διγαλάκης: Αναστείλαμε τα 38 ΑΕΙ γιατί δεν υπήρχε καμία αξιολόγηση

Στην αναστολή της έναρξης λειτουργίας 38 ΑΕΙ που δημιουργήθηκαν προεκλογικά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο Χανιώτης βουλευτής και υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης.

Όπως είπε τα τμήματα αυτά «είχαν αποφασιστεί χωρίς να υπάρχει σχεδιασμός, μελέτες σκοπιμότητας, ακαδημαϊκά κριτήρια και δεν υπήρχε πρόβλεψη που θα απασχοληθούν οι φοιτητές απόφοιτοι».

Ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποια από τα τμήματα αυτά να λειτουργήσουν κανονικά «εφόσον υπάρχουν θετικές αξιολογήσεις».

Ο κ. Διγαλάκης τόνισε ότι «θα πρέπει να σεβόμαστε την ΑΔΙΠ (Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση) και να έχουμε μακροχρόνιο σχεδιασμό για την εκπαίδευση».

«Να δούμε τις μελέτες, να υπάρξει αξιολόγηση και εφόσον είναι θετικά να δούμε την ίδρυσή τους» είπε ακόμα για τα 38 τμήματα ο υφυπουργός Παιδείας.

Όπως τόνισε η διαδικασία αυτή θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα «με το νομοσχέδιο αναβάθμισης της ΑΔΙΠ γιατι έχει και ρόλο εισηγητή στον σχεδιασμό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail